Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри обновените улици „Гладстон“ и „Захари Стоянов“

Кметът Иван Тотев откри обновените улици „Гладстон“ и „Захари Стоянов“

Лентата на най-новата придобивка в града прерязаха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов след като отец Теодосий отслужи водосвет.

За движение вече са отворени изцяло обновените улици „Захари Стоянов“ и „Гладстон“, които осигуряват пътната връзка от бул. „Пещерско шосе“ през кръстовището с реконструирания бул. „Васил Априлов“ към бул. „Руски“.

Лентата на най-новата придобивка в града прерязаха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов след като отец Теодосий отслужи водосвет.

С новия асфалт на мястото на паважа и с монтираното съвременно улично осветление трасето е почти неузнаваемо. Изградени са нови дъждоприемни шахти,  довършват се дребни детайли по също напълно новите тротоари.

„Хубавото време позволи предсрочното приключване на обекта. Надявам се пловдивчани с удовлетворение да минават по обновените улици, отчитайки, че претърпените при строителството временни неудобства са си стрували“, коментира инж. Иван Тотев.

Районният кмет Георги Стаменов допълни, че с асфалтирането на поредната павирана улица с интензивен трафик се решава още един от инфраструктурните проблеми  в централната градска част. И двамата призоваха шофьорите да се движат със съобразена скорост, защото в отсечката има училище и много жилищни сгради.

Инж. Иван Тотев отбеляза, че обектът е изпълнен като част от договора с „Пътинженеринг“ на обща стойност 1,7 млн. лв., който включва и предвиденото за догодина обновяване на улиците „Никола Петков“ и „Иван Андонов“.

От понеделник се очаква преминаващите по отсечката градски автобусни линии да възстановят маршрутите си, за което гражданите допълнително ще бъдат уведомени.

Паркирането е забранено и спазването на пътните знаци ще се следи, предупредиха от общината.