Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул. „Богомил“

Кметът Иван Тотев откри новия парк на ул. „Богомил“

Обектът е реализиран с европейско финансиране по ОП „Регионално развитие“, мярка „Зелена градска среда“.

Прекрасен нов парк бе изграден върху близо 7-те декара пустеещо до септември пространство в края на ул. „Богомил“ в район „Източен“.

Модерни детски съоръжения, дървена беседка и пейки преобразиха  неугледното място в приятно кътче за отдих на хиляди пловдивчани, живеещи в блоковете наоколо.

Изградени са поливна система, парково осветление и алеи, засадени са 100 дървета от различни видове, много храсти и цветя.

Проектът на стойност около 450 хил. лв. е реализиран с европейско финансиране по  ОП „Регионално развитие“, мярка „Зелена градска среда“, заедно с Цар Симеоновата градина.

„Това стана възможно благодарение на добрата работа на Община Пловдив по усвояване на европейските средства по проекта за Цар Симеоновата градина, чиято цялостна реконструкция с пеещите фонтани и всички други атракции излезе на общината около 1,2 млн. лв.“, посочи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при откриването на най-новия парк в града.

Кметът на район „Източен“ Николай  Чунчуков припомни, че проектът за „Богомил“ датира още от 2009 г., когато именно инж. Иван Тотев беше районен кмет.

„Политиката ни е със силата на общинския инструментариум колкото се може да минимализираме гъстотата на застрояване в  централната градска част и да приобщаваме все повече места към зелената система на Пловдив, като следващият подобен обект ще е пространството на бившата гарнизонна фурна“, заяви кметът инж. Иван Тотев.