Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри новата детска площадка на Гребната база

Кметът Иван Тотев откри новата детска площадка на Гребната база

Заедно с изградената модерна детска площадка и Младежкия център, чието откриване също предстои, парк „Отдих и култура“ придобива нов блясък.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Западен“ Димитър Колев и кметът на район „Централен“ Георги Титюков откриха детската площадка до новоизграждащия се Младежки център на Гребната база.

На новата площадка едновременно могат да играят над 100 деца, което я нарежда сред най-големите в града наред с площадката в Цар Симеоновата градина. Тук за първи път са монтирани три съвсем нови за Пловдив съоръжения. Едно от най-атрактивните кътчета за игра е със специална рампа с 5 процента наклон, така че да е достъпно за пълноценна игра и за децата с проблеми в опорно-двигателния апарат. Това е едно от малкото подобни съоръжения в страната, като първото от тях беше изградено през 2008 г. в парк „Каменица“ в мандата на инж. Иван Тотев като кмет на район „Източен“.

Всички съоръжения са сертифицирани, а ударопоглъщата настилка около  високото комплексно съоръжение с тунела достига 13 сантиметра дебелина.

Заедно с изградената модерна детска площадка и Младежкия център, чието откриване също предстои, парк „Отдих и култура“ придобива нов блясък и дава възможност на пловдивчани не само да провеждат своите традиционни разходки и спортни занимания, но и да използват активно безплатните фитнес уреди на открито или футболното игрище, отбеляза кметът.

Над 2 млн. лв. от финансирането за преобразяване на цялата тази зона от Гребната база са от европейските фондове по спечелени от Община Пловдив проекти.

На откриването на най-новата детска площадка присъстваха също общински съветници, граждани и деца, които след като пяха и танцуваха веднага се втурнаха за игри на новите съоръжения.