Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри нов обществен паркинг в район "Западен"

Кметът Иван Тотев откри нов обществен паркинг в район "Западен"

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откри нов паркинг за близо 50 автомобила в район „Западен“ близо до парк "Ружа".

Пространството между двата високи санирани блока е вече напълно обновено. Така зоната, на която преди време имаше около 20 ламаринени гаража, днес място за паркиране могат да си намерят 47 автомобила.

Две от паркоместата са предназначени за автомобили на хора с увреждания, поставени са и специални скоби, с които живущите си осигуряват паркиране срещу заплащане на съответната месечна такса, като само 5 от тях са останали незаети.

Общата стойност на инвестицията е 93 000 лева.

Предстои да бъдат изградени още два паркинга – на бул. „Копривщица“ № 20 за 48 паркоместа. Той се бъде на стойност 125 000 лева. Вторият е на улица „Бряст“ за общо 28 автомобила и 70 000 лева.

„За последните 4 години в община Пловдив предприехме политика на премахване на старите гаражни клетки и на тяхно място пространствата се облагородяваха, като ги превръщахме в красиви междублокови градинки или паркинги. С това увеличихме местата за паркиране поне с 20%. В районите „Централен“ и „Западен“ металните гаражи, които стояха близо от 30 години, бяха напълно премахнати“, заяви кметът Иван Тотев