Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри немския Коледен базар в центъра на Пловдив

Кметът Иван Тотев откри немския Коледен базар в центъра на Пловдив

В дървените къщички пред общината се предлагат традиционното немско греяно вино глювайн, вурстчета, сладкиши и празнични украшения.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откри третото издание на немския Коледен базар на площад „Стефан Стамболов“.

Общината се стреми всяка да допринася за повече коледно настроение и положителни емоции. Това събитие се вписва в бъдещата ни концепция за културна столица на Европа - да представяме чужда култура, но и да разпространяваме българската и пловдивската култура, каза инж. Тотев. Той допълни, че базарът вече се наложи и е очакван от пловдивчани и гостите на града.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев покани гражданите в понеделник, 1-ви декември 2014 г., от 18,00 часа на запалването на  коледните светлини на новата жива елха в центъра на Пловдив.

Организирахме този базар, за да покажем тази атмосфера на уют, на очакване на Рождеството, на приятелски човешки отношения, заяви почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и пожела празнично настроение.

В дървените къщички пред общината се предлагат традиционното немско греяно вино глювайн, вурстчета,  сладкиши и празнични украшения.  Организаторите са подготвили и богата съпътстваща програма.

Днес първи на сцената се представи 3-годишният Тео, а след него излезе пловдивският певец Бонимир, който съвсем на скоро пусна видео към дебютния си сингъл „Тук-Там".

На откриването присъстваха областният управител Розалин Петков, заместник-кметът Стефан Стоянов и много граждани.