Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри академичната година в две висши учебни заведения в Пловдив

Кметът Иван Тотев откри академичната година в две висши учебни заведения в Пловдив

Фактът, че в Пловдив имаме над 40 хиляди студенти от цяла България и чужбина ни кара да бъдем горди, заяви кметът Иван Тотев.

Два университета в Пловдив - Университетът по хранителни технологии и пловдивския филиал на Технически университет – София, откриха днес академичните си години.

„Техническият университет е учебно заведение, без което икономическият възход и развитието на Пловдив като индустриален град нямаше да се случи. Образованието е основополагащо и задължително за развитието на един град, на един регион. Фактът, че в Пловдив имаме  над 40 хиляди студенти от цяла България и чужбина ни кара да бъдем горди. С това обаче предизвикателствата пред нас са много големи и ние се стремим да открием пред вас още повече възможности за реализация”, заяви кметът инж. Иван Тотев.

Според него Университетът по хранителни технологии е уникален по своята същност и добавената стойност, която дава, е много значима.

„Висшето учебно заведение предоставя добра основа за бъдещо кариерно развитие на своите студенти. Пожелавам успех на съвместния проект на Университета по хранителни технологии, Аграрен университет, Пловдивски университет и Медицински университет със създаването на център за върхови постижения”, каза още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Сред официалните гости бяха още народните представители Менда Стоянова, Цвета Караянчева, Атанас Ташков и Петър Петров.