Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт

Кметът Иван Тотев откри 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде официалния старт на 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт. Церемонията по откриването се състоя снощи на в Цар-Симеоновата градина и на нея присъстваха директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов, председателят на Българска федерация по пожароприложен спорт, директорът на ОДМВР ст. комисар Атанас Илков, областният управител Здравко Димитров, представители на институции, много граждани.

В обръщението си към присъстващите кметът на Пловдив инж. Иван Тотев приветства участниците с добре дошли в Европейската столица на културата 2019 и изрази респект към огнеборците, чиято мисия е да опазват живота, здравето и имуществото на гражданите.

В 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт участват над 400 състезатели от 27 области в страната – мъже, жени, както и юноши и девойки на възраст от 12 до 18 години, както и представителния отбор на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“- при Академия на Министерство на вътрешните работи.

Парадът на участници бе воден от мажоретен блок при Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и  Представителния духов оркестър на Военно-въздушните сили с диригент майор Михаил Младенов. Отборите бяха предхождани от съдийския блок на състезанието.

В церемонията участваха единствения по рода си в България  Представителен гвардейски блок на Детска градина „Мая“, Детска вокална формация „Омайниче“ с диригент Таня Орманова, танцов състав на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, гайдари, които са огнеборци, действащи служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив.

Състезанията се провеждат на Лекоатлетическия стадион в Пловдив от днес до 30 май. Надпреварата е в дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“, „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

Община Пловдив е партньор на 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт.