Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев: Осигуряването на по-добри възможности за каране на велосипед е кауза

Кметът Иван Тотев: Осигуряването на по-добри възможности за каране на велосипед е кауза

Над 1000 пловдивчани се включиха в шествието от кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Пловдив Иван Тотев се включиха във велошествие, част от кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме“.

Над 1000 пловдивчани, сред които олимпийските шампиони Николай Бухалов и Асен Златев, заместник и районни кметове участваха в шествието, чиято цел е да популяризира карането на велосипед в града като част от здравословния начин на живот.

„Това е една прекрасна инициатива. Аз също карам по 20-ина километра два пъти седмично. Пловдив има  48 км велоалеи и Дай Боже, това да накара повече деца да се запалят по този спорт. Най-големите производители на велосипеди са оттук, Вашият град е  единственият у нас със закрит колодрум, така че има всички предпоставки Пловдив да се превърне в център на българското колоездене. Желая успех на всички и благодаря на родителите, които са запалили децата си по спорта“, заяви министър Кралев.

Кметът Иван Тотев обяви, че в момента се изграждат още 15 км велоалеи и се планира инвестициите за колоездачна инфраструктура да продължат и през следващите години.

„През тази година шествието събра поне 10 пъти повече хора в сравнение с миналата. Благодаря на министър Кралев, че лично подкрепи тази инициатива. За нас развитието на колоездачния спорт и осигуряването на по-добри възможности за каране на колело са градска кауза. За това е задължително да популяризираме възможностите за по-масовото използване на велосипеди“, каза Тотев.