Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев: Общината подаде в МОСВ интегрирания проект за водите на Пловдив

Кметът Иван Тотев: Общината подаде в МОСВ интегрирания проект за водите на Пловдив

Община Пловдив подаде проектно предложение „Интегриран проект за водите на град Пловдив – фаза 1“ по Оперативна програма „Околна среда“,

Община Пловдив подаде днес в Министерството на околната среда и водите проектно предложение с наименование „Интегриран проект за водите на град Пловдив – фаза 1“ по Оперативна програма „Околна среда“, съобщи кметът инж. Иван Тотев.

По проекта ще бъдат подменени 14 километра водопроводи и 800 сградни отклонения; 16.1 километра второстепенна канализационна мрежа; ще бъде извършена рехабилитация на 2.8 километра от съществуващия колектор VII; изграждане на разтоварващ колектор VII; както и ще бъде извършена реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води – Пловдив .

Общата стойност на проекта е  почти 124 милиона лева с ДДС, като предстои той да бъде разгледан от Европейската комисия.

Положихме огромни усилия, за да стигнем до входирането на този проект, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. От началото на мандата само за 30 дни проведохме шест срещи с представители на министерството, което веднага даде резултат, допълни той. Служителите на Община Пловдив рано сутринта тръгнаха към София, проектът бе подаден в МОСВ в 10.52 часа и сме спокойни, че всичко ще бъде наред, каза още кметът на Пловдив.