Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев направи първия ход в шахтурнира „Георги Трингов”

Иван Тотев направи първия ход в шахтурнира „Георги Трингов”

Кметът на Пловдив даде старт на 34-тия Открит международен шампионат по класически шахмат - мемориал „Георги Трингов”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старта на 34-тия Открит международен шампионат на България по класически шахмат - мемориал „Георги Трингов”. Той приветства с добре дошли 290-те шахматисти и им пожела успех в престижното състезание. Иван Тотев направи символичния първи ход в състезанието срещу участника с най-голям коефицент ЕЛО Иван Чепаринов.  

От ръководството на Спортния шахматен клуб „Локомотив” изненадаха Иван Тотев с подарък. Изпълнителният директор Любен Попов му връчи  ръчно изработен от троянски майстор шах с фигури от ясен и орех. „Поровихме се из старите списъци и открихме, че кметът на Пловдив Иван Тотев преди години е тренирал шахмат в нашия клуб”, обяви президентът на СК „Локомотив” Харалампи Ванев.

На откриването на шах-мемориала „Георги Трингов” присъстваха  народните представители от ПП ГЕРБ Менда Стоянова и Стефан Дедев, кметът на район „Централен” Райна Петрова, заместник-кметът по спортните дейности на Пловдив Георги Титюков, ръководството на Българската федерация по шамхат и много приятели на древната игра.

Турнирът се провежда под патронажа на кмета на Пловдив, а организатори Българската федерация по шахмат, Спортен клуб по шахмат „Локомотив” – Пловдив, Община Пловдив и новотел „Пловдив”.