Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев: Налагаме Пловдив като привлекателна аутсорсинг дестинация

Кметът Иван Тотев: Налагаме Пловдив като привлекателна аутсорсинг дестинация

В града вече има между 4000 и 4500 заети в тази индустрия и в следващите години техният брой може да бъде удвоен

„Пловдив се утвърди като индустриален център на България и  вече се наложи като втора дестинация за IT аутсорсинг и BPO /изнасянето на бизнес процеси/ индустрията. Като общинско управление ние гледаме бизнес фокусирано на новите възможности и работим усилено в налагането на Пловдив като привлекателна аутсорсинг дестинация“ – това заяви кметът инж. Иван Тотев по време на Втората годишна аутсорсинг конференция в София на тема „Как да запазим глобалната лидерска позиция и да развием потенциала на България“.

Кметовете на Пловдив и на Бургас Иван Тотев и Димитър Николов, Мартин Драгоев – инвестиционен мениджър на Galaxy Investmen Group, Георги Узунов – регионален директор за Германия и Източна Европа на Sitel, Иглика Йорданова – изпълнителен директор на Collers България, дискутираха с участниците във форума потенциала и условията за развитие на аутсорсинг индустрията в национален мащаб и как българските градове могат да предложат конкурентни предимства.

„Пловдив има всички предпоставки аутсорсинг бизнесът да расте бързо. В града вече има между 4000 и 4500 заети в тази индустрия и в следващите години техният брой може да бъде удвоен“, заяви кметът инж. Иван Тотев и подчерта, че в Пловдив има над 40 000 студенти, а университетите са изключително активни в работата с бизнеса.

„Община Пловдив е много активна и участва във всички процеси със собствено звено „Развитие“, инвестиционния портал invest.plovdiv.bg, съучредители сме на клъстер „Високи технологии“ – каза още кметът инж. Иван Тотев.

Потенциалът на Пловдив в аутсорсинг индустрията се вижда ясно и това е причината в града да започне изграждането на модерни офис сгради клас А.

В края на октомври 2014 година Община Пловдив бе организатор и домакин на първия IT и аутсорсинг бизнес форум извън София. Вторият тематичен форум ще се проведе под тепетата през месец септември тази година.