Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев изпрати поздравителен адрес за Деня на народните будители

Кметът Иван Тотев изпрати поздравителен адрес за Деня на народните будители

"Първи ноември е празник на нашата изострена историческа памет, на националното ни самочувствие и съзнание, един истински празник на българския дух" - се казва в поздрава

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев изпрати поздравителен адрес по повод един от уникалните български празници – Денят на народните будители -  1 ноември. В текста на поздрава се казва:

„Вярвам, че днес ще си спомним с почит, уважение и с възхищение за всички онези достойни българи – просветни дейци, революционери и обикновени хора, за онези непокорни, горди българи, които учеха как се обича България и как се умира за нея.

Убеден съм, че Първи ноември е празник на нашата изострена историческа памет, на националното ни самочувствие и съзнание, един истински празник на българския дух.  Затова, бих искал най-сърдечно да поздравя Вас – съвременните български учени и изследователи, учители, писатели, журналисти, читалищни деятели, творци от всички сфери и поколения, будителите в най-широкия смисъл на думата. Хората, на които в значителна степен се дължи фактът, че българската култура, наука и образование отдавна имат своето европейско и световно признание.

Вярвам, че всяко време има своите будители. Нека всички ние, с всеки изминал ден да чувстваме, че ставаме по – добри, да се раждат нови надежди, да възкръсва вярата в ценностите, които истински осмислят човешкия живот. И дано да съумяваме да пазим този дух!
Бъдете живи и здрави и честит празник! “