Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев: Инвестициите в „Южен“ са без аналог в досегашната история на района

Кметът Иван Тотев: Инвестициите в „Южен“ са без аналог в досегашната история на района

Днес бе даден официалният старт за изпълнението на инфраструктурната програма в район "Южен".

С изграждането на паркинг  за над 50 автомобила на ул. „Славееви гори“ до ОУ „Димитър Талев“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Южен“ Валентин Василев дадоха официалния старт за изпълнението на инфраструктурната програма в района.

През този мандат направените в „Южен“ инвестиции нямат аналог в досегашната история на района. Развитието на неговата инфраструктура беше сред приоритетите ни, защото състоянието му беше нелогично спрямо другите райони, коментира инж. Иван Тотев. Освен финансовата подкрепа за идеите на районната администрация, успяхме да осигурим допълнителни средства за „Южен“, пътя към Овощарски институт, пълната реконструкция на бул. „Македония“, посочи кметът.

Освен паркинга върху 800 кв. м, който включва алеи от двете страни и зеленина, която ОП „Градини и паркове“ ще поддържа, е предвидено цялостно асфалтиране на участъка от „Славееви гори“ с локалното платно, както и обновяване на съседните пътни отсечки.

В цялата зона предстои преасфалтиране на 2700 кв. м и изграждане на 800 кв. м нови тротоари, като общата стойност на предприетите дейности е 195 хил. лв. с ДДС.

Междувременно в „Южен“ вече се работи по ул. „Дойран“, а на „Кичево“ започна изграждането на тротоар, какъвто досега никога не е имало.

Районният кмет Валентин Василев благодари на кмета Иван Тотев и общинските съветници, които гласуваха 550 хил. лв. с ДДС за тазгодишната инвестиционна програма, съобразена предимно с предложенията на гражданите.