Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев инспектира строителството на новия булевард в „Северен“

Кметът Иван Тотев инспектира строителството на новия булевард в „Северен“

Усилено се работи по изграждането на новия булевард в район „Северен“, който ще свърза моста на Адата с „Брезовско шосе“. Днес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев инспектира строителните дейности и провери етапа на изпълнението им.

Тази пътна артерия е един от проектите с Европейската банка за възстановяване и развитие заедно с булевардите „Руски“, „Коматевско шосе“ и „6-ти септември“.

Новата инфраструктура е с две платна в двете посоки с по три ленти, ново осветление, споделени велоалеи.

Дължината му е 1700 метра и има за цел да облекчи трафика от централната част на града към периферията.  Целта е да се облекчи натовареността от бул. „Марица – юг, през Водната палата и Панаира. Стойността на обекта е около 10 милиона лева.

Изграждането на изцяло нов булевард в Пловдив не е правено повече от 30 години. Той ще е пряка връзка между районите „Тракия“, „Източен“, „Централен“ и „Северен“. Кръгово кръстовище ще свързва моста на Адата, бул. „България“, „Рогошко шосе“ и новия булевард.

Реализирането на проекта наложи отчуждителни процедури на 10 имота. Все още няма избрано име за новата пътна артерия и приемането на предложения продължава.