Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев инспектира строителството на булевард „Васил Априлов“

Кметът Иван Тотев инспектира строителството на булевард „Васил Априлов“

В момента се изгражда цялата необходима подземна инфраструктура, която да не предполага допълнително разкопаване.

Пусковият срок на отваряне на булевард „Васил Априлов” от колелото на Централна гара до бул. „Пещерско шосе” е предвиден за края на месец май догодина. Това стана ясно по време на внезапната проверка, извършена от кмета на Пловдив Иван Тотев на булеварда, който е в ремонт в участъка от колелото на Централна гара до улица „Любен Каравелов”.

„ В момента работим в пълен синхрон с В и К и с всички комунални фирми, които полагат подземната инфраструктура по обекта. Правим нещата така, че през следващите 10 години булевардът да не се разкопава.  В момента се изгражда цялата необходима подземна инфраструктура, която да не предполага допълнително разкопаване - кабелни мрежи и напречно пресичане през определени метри, подменяме водопроводите и по специално магистралния водопровод, подменят се и всички сградни отклонения, газификация и канализация за отвеждане на дъждовната вода”, обясни кметът Иван Тотев.

В проекта са предвидени 14 метра пътно платно и велоалея, еднотипна с останалите велоалеи, която ще преминава през южния тротоар на булеварда и ще представляваща част от голямата велоалейна мрежа на града. На това място ще има изцяло нов булевард с две ленти и тротоари.

„Подменяме стълбовете, като ще засилим осветлението. Заедно с „Топлофикация” ще работим за полагане на тръби за топла вода, така че за първи път по булевард „Васил Априлов” ще минава парно”, съобщи още инж. Тотев. „Работим в пълен синхрон и ако времето позволява, предвиждаме отсечката до ул. „Л. Каравелов“ да бъде открита през април догодина”, допълни още той.

Повече информация по проекта, може да прочетете на адрес: http://projects.plovdiv.bg/vasil-aprilov-centalna-gara/