Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев инспектира реконструкцията на площад „Централен“

Кметът Иван Тотев инспектира реконструкцията на площад „Централен“

С усилени темпове тече реконструкцията на площад „Централен“. Обновяването е на цялото площадно пространство и в подлеза на улица „Гладстон“. От десетилетия на тези два възлови за града обекти не са правени ремонти. Кметът на Пловдив Иван Тотев направи инспекция в присъствието на главния инженер на общината Йордан Калев.

Зоните около дърветата ще бъдат оформени с цветарници, отводнени са археологическите разкопки, подготвя се основата за водните пространства.

Проектът предвижда обособено площадно пространство със запазване на археологическите разкопки. Връзката към форум Запад ще се осъществява с плавни преминавания. Предвиждат се и зелени площи, като един вид продължение на Цар-Симеоновата градина.

Най-южната част – в поредицата от антични магазини, от страната на паметника на Гюро Михайлов, ще се превърне в ниско водно огледало с идеята да даде повече прохлада в топлите дни.

Обмисля се процедура по ЗОП за проектиране на Форум Юг и Форум Изток за експониране на археологическите открития.

Продължава и работата ни по мащабното обновяване на подлеза на ул. „Гладстон“, където се поставя хидроизлоция и се извършват необходимите строителни дейности. Подземното съоръжение не е основно ремонтирано от построяването му.