Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев инспектира изграждането на Общностния център

Кметът Иван Тотев инспектира изграждането на Общностния център

Това е първият проект, който Община Пловдив спечели през мандата 2011-2015 г. след перфектна подготвка и защита пред европейските фондове.

Млечна кухня, 2 яслени групи, 4 групи за детска градина и консултативен кабинет за родители и деца с проблеми ще бъдат открити до края на септември в новоизграждащия се Общностен център на ул. „Вратцата” 4 в район „Източен”.

Мястото е много специално за нас. През последните 6-7 години беше сред най-често поставяните проблеми от жителите на квартала - отбеляза кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който днес инспектира изграждането на обекта.

Това е първият проект, който Община Пловдив спечели през мандата 2011-2015 г. след перфектна подготвка и защита пред европейските фондове. Благодарение на Министерството на труда и социалните грижи първоначално одобрената стойност от 2,25 млн. лв. нарасна до близо 3 млн. лв. , като в нея са заложени заплатите на персонала през първите 12 месеца.

Началното класиране  за новото детско заведение е през септември. То ще е филиал към детска градина „Биляна”, която с общо 15 групи ще стане най-голямата в града.

С пускането на обекта решаваме един огромен проблем на всички живеещи наоколо граждани, тъй като през следващата бюджетна година поверяваме на администрацията на район „Източен” да облагороди целия микрорайон, посочи инж. Тотев.