Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев и инвеститорът Джонатан Гладуиш садят нова горичка на Гребната база

Кметът Иван Тотев и инвеститорът Джонатан Гладуиш садят нова горичка на Гребната база

Кметът Иван Тотев: Политиката, която следваме, дава своя резултат с броя на заетите и компаниите, които инвестират в града

На 560 души ще нарасне броят на служителите в пловдивския филиал на аутсорсинг компанията „60К“ до края на годината.

Това призна изпълнителният директор Джонатан Гладуиш пред кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, по чиято покана се включи в залесителна акция на Гребната база.

„За нас е гордост, че такава компания, която преди дни получи един от най-престижните световни сертификати за работодатели, се позиционира и продължава да инвестира в Пловдив, като непрестанно увеличава броя на заетите млади хора. Първоначално говорехме за 40-50 до 100 работни места, а само за около година служителите са вече 330“, посочи инж. Иван Тотев.

Заедно с кмета на район „Западен“ Димитър Колев, директорите на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев и на „Чистота“ Иван Стоянов“, директора на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински и хора от техните екипи двамата засадиха 11 дръвчета, сред които лириодендрон, ела, борчета, пиния, сребрист смърч и лагерстремия.

„По едно дръвче за всеки 30-има от нашия пловдивски екип. До края на годината със сигурност ще засадя още 8 дръвчета, а с помощта на кмета Иван Тотев ми се иска да посадя цяла гора“, сподели Джонатан Гладуиш.

Първоначално компанията планирала постепенно развитие в Пловдив с по-бавно увеличение на заетите, но качеството на персонала с големите му езикови възможности и отговорно отношение към работата позволили много по-бърз растеж. Според направената вътрешна оценка на развитието в Пловдив е допустимо в следващите години компанията тук да стане голяма колкото в София – с около 1100 души.

„Нашите клиенти харесват както самия град, така и хубавите промени през последните години, които се забелязват при всяко ново посещение. Затова искат техните проекти да се развиват именно в Пловдив“, заяви изпълнителният директор на „60К“.

Инж. Иван Тотев припомни, че компанията е сред първите анонсирани инвеститори по време на първия международен IT форум, организиран от Община Пловдив.

„Политиката, която следваме, дава своя резултат с броя на заетите и компаниите, които инвестират в града“, коментира кметът.