Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев даде старт на строителната програма в Пловдив за 2014 година

Кметът Иван Тотев даде старт на строителната програма в Пловдив за 2014 година

Започна третият етап от реконструкцията на улица "Димитър Талев" в район "Южен"

Със старта на третия етап от реконструкцията на ул. „Димитър Талев” – от бившия жп прелез до бул. „Александър Стамболийски” в район „Южен” кметът на Пловдив инж. Иван Тотев постави началото на строителната програма на общината за 2014 г.

Ремонтът започва с подмяната на бордюрите и тротоарите, така че засега движението по „Димитър Талев” няма да бъде спирано. При метеорологични прогнози за подходящо време, работата ще продължи последователно в двете ленти на пътното платно.

Затварянето на улицата ще се наложи за няколко дни, колкото са необходими за полагането на последния асфалтов пласт, тъй като ще се работи с топла фуга, която е по-качествена.

Целта е при благоприятно време да преасфалтираме улицата възможно най-бързо, като при евентуално застудяване последният слой ще бъде положен напролет, уточни инж. Тотев.

Той напомни, че през миналата година улицата беше сред най-коментираните обекти от гледна точка желанието на хората тя да бъде ремонтирана.

Най-мащабният ремонт в „Южен” през 2104 г., за който в общинския проектобюджет са заложени 1,5 млн. лв., е премахването на паважа по бул. „Македония”.

Благодарни сме на инж. Иван Тотев за подкрепата, която ни оказва, така че тази стара и трудна за поддържане улица да се преустрои в модерен булевард, каза от своя страна заместник-кметът на район „Южен” Людмил Русанов.

С над 3,5 млн. лв. ще разполагат тази година районните кметове, подчерта кметът на Пловдив и похвали администрациите им, че през 2013 г. са събрали с над 250 хил. лв. повече от предвидените приходи от гаражи, които също ще им бъдат разпределени.

Стана традиция да започваме много рано строителните дейности, вече са задействани процедурите по обществените поръчки, коментира инж. Тотев.