Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев и Ральо Ралев направиха копка на ремонта на бул. "Васил Априлов"

Иван Тотев и Ральо Ралев направиха копка на ремонта на бул. "Васил Априлов"

Реконструкцията е част от проекта на Община Пловдив за преасфалтирането на важни пътни отсечки в града на обща стойност 1,5 млн. лв.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев направиха символичната първа копка по ремонтните дейности на бул. „Васил Априлов“  в участъка между булевардите „България“ и „Дунав“.

Отсечката, която е входна артерия на Пловдив, ще бъде преасфалтирана, а тротоарите край новите велоалеи, както и осветлението, ще бъдат изцяло обновени.

Ремонтът и е част от проекта на Община Пловдив за преасфалтирането на важни пътни отсечки в града на обща стойност 1,5 млн. лв. Предвижда се обновяването на вътрешноквартални улици като „Цар Асен“ и „Цанко Дюстабанов“ по предложение на районните администрации.

Предприетите дейности са извън големия проект за реконструкцията на Голямоконарско шосе, обхващащ пътя от кръстовището при бул. „Дунав“ до Царацовскияа пътен възел, процедурите по чието изпълнение се очаква да стартират наесен.

Междувременно стана ясно, че Община Пловдив успя да получи допълнително средства в размер на 1,4 млн. лв., които да компенсират  съфинансирането по проекта за Цар Симеоновата градина.

Това означава, че безвъзмездното финансиране от ОП „Регионално развитие“ – мярка „Зелена градска среда“ за Градината, нараства от 5 милиона на близо 6,5 млн. лв., коментира инж. Иван Тотев.

Предвижда се с предложение до Общинския съвет средствата да бъдат насочени към премахването на паважа на бул. „Васил Априлов“. Целият проект, който включва участъка от Централна гара до ул. „Войнишка слава“ е на стойност 7 млн. лв. и след проведената обществена поръчка дори вече е избран изпълнител.