Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев даде старт на ремонта на „Асеновградско шосе“

Кметът Иван Тотев даде старт на ремонта на „Асеновградско шосе“

Този проект е пример за добро междуобщинско сътрудничество, тъй като отсечката е в землището на Община „Родопи“.

Започва преасфалтирането на близо 20 000 квадратни метра път на „Асеновградско шосе“ в участъка от поделението на Строителни войски до Околовръстното шосе.

Това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при символичната първа копка на обекта, която направи с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров в присъствието на председателя на Комисията по бюджет и финанси в 43-то Народно събрание Менда Стоянова.

Този проект е пример за добро междуобщинско сътрудничество, тъй като отсечката е в землището на Община „Родопи“ и реконструкцията стана възможна след подписване на споразумение с нейния кмет Пламен Спасов, посочи инж. Тотев. В резултат на това Община Пловдив поема обновяването, поддържането и управлението на „Асеновградско шосе“, което е една от важните входно-изходни артерии на Пловдив.

След като преди две години преасфалтирахме част от ул. „Менделеев“ и част от „Асеновградско шосе“, ни беше трудно да обясним защо асфалтът свършва да поделенията, а не да караулката, припомни кметът.

Модернизирането на пътя е на стойност около 600 хил. лв., като освен нова настилка, в него са включени изграждането на осветление и подмяна на мантинелите. Предвижда се строително-монтажните дейности да продължат около месец, като се започне от източното платно. Пътят няма да бъде затварян, а ще се въведе временна организация за двупосочно движение в другото платно.

До края на годината се очаква да влезе в сила споразумението и с Община „Марица“, което ще даде възможност за осветяването на „Карловско шосе“ до магистралата, което не само да насочва всички пловдивчани и гости на града в тъмната част да денонощието, но и да служи като превенция срещу пътно-транспортни произшествия.