Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев даде старт на нов етап от реконструкцията на „Асеновградско шосе“

Кметът Иван Тотев даде старт на нов етап от реконструкцията на „Асеновградско шосе“

Това е поредната крачка за подобряване на входно-изходните артерии на Пловдив.

С първа копка на втория етап от реконструкцията на бул. „Асеновградско шосе“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде символичен старт на строителната програма на общината за тази година.

Предвижда се започналият миналата есен проект да приключи за около месец и половина дни, като източното и западното платно бъдат последователно преасфалтирани до разклона за Околовръстното.

„Дейностите в тази отсечка символизират доброто междуобщинско сътрудничество, тъй като се намира в границите на община „Родопи“, но се споразумяхме ние да управляваме, ремонтираме и поддържаме „Асеновградско шосе“ до караулката“, посочи инж. Иван Тотев.

Кметът припомни, че от мястото, където общината ще приключи своята работа, предстои удвояване на пътя до Асеновград, за което агенция „Пътна инфраструктура“ вече стартира процедурата за избор на изпълнител.

Според инж. Тотев това е поредната крачка за подобряване на входно-изходните артерии на Пловдив.

Проектът се изпълнява като част от договора с „Пътинженеринг“, който, освен „Асеновградско шосе“, включва започващото утре преасфалтиране на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и е на обща стойност около 1,5 млн. лв.