Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев даде старт на мащабната реконструкция на ул. „Гладстон“ в Пловдив

Кметът Иван Тотев даде старт на мащабната реконструкция на ул. „Гладстон“ в Пловдив

Въпреки невижданата през последните години мащабна строителна програма, 96-97 процента от инфраструктурните обекти Община Пловдив изпълнява със собствени бюджетни средства.

„Заменяме  паважа на ул. „Гладстон“ и „Захари Стоянов“ с асфалтова настилка и модернизираме цялото трасе между булевардите „Васил Априлов“ и Руски“ с прилежащите тротоари и изграждане на ново осветление.“ Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при старта на поредната за сезона пътна реконструкция.

Според него моментът за обновлението на този участък е особено подходящ, тъй обектът попада между затвореното за движение кръстовище на „Васил Априлов“ с „Пещерско шосе“ и затвореното западно платно на бул. „Руски“ от колелото на Централна гара до „Гладстон“.

„Бяхме предупредили, че тази година предстои интензивно строителство. Извиняваме се за временните неудобства, които създаваме на гражданите, но пък се вижда какво се случва по бул. „Васил Априлов“ и ул. „Любен Каравелов“. След реконструкцията на „Гладстон“, която се предвижда да приключи за 68 дни, тази част на града ще е с изцяло подновена инфраструктура“, посочи инж. Тотев.

До края на септември се очаква да отвори и кръстовището на „Васил Априлов“ с „Пещерско шосе“, където според работния график за около месец ЕВН-Топлофикация трябва да изгради топлопровод, а в дните след това да се реализира пътната реконструкция.

Продължават дейностите и по другите обекти в града. Вече е отворено изцяло обновеното кръстовище на бул. „Мария Луиза“ с бул. „Източен“, „Асеновградско шосе“ също е изпълнено в срок.

„Въпреки невижданата през последните години мащабна строителна програма, 96-97 процента от инфраструктурните обекти Община Пловдив изпълнява със собствени бюджетни средства. Причината е, че успяваме да генерираме сериозен финансов ресурс без да увеличаваме данъците, дори с намалението на данъка за МПС“, отбеляза кметът инж. Иван Тотев.

На символичния старт на реконструкцията на ул. „Гладстон“ присъстваха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив Златин Велев, главният инженер Йордан Калев, представители на фирмата-изпълнител и др.