Вие сте тук: Начало Новини Кметът без пропуск за синята зона

Кметът без пропуск за синята зона

Общински съветници, кметове или заместник-кметове вече няма да имат пропуски за синята зона. С тях ще разполагат единствено предвидените в закона изключения като хората с увреждания.

Промяната е по предложение на кмета инж. Иван Тотев. В изпълнение на поети от него ангажименти към бизнеса се подготвя публичен регистър за платените паркоместа. Всяко платено място ще бъде отбелязано с регистрационен номер, съответстващ на номера на договора. Междувременно се подготвя процедура за изработване на обозначителни табели в синята зона.

До 15 февруари ще е готов и публичният регистър за стопански дейности – кой колко и за каква площ плаща за реклама, търговия или сервиране на открито.

От днес започваме срещи със стопански субекти, длъжници на общината, съобщи инж. Тотев. Бизнесът има желание да подпомогне бюджета, като си плати дължимото, дадохме 6-месечен срок. Ще изискаме графици за разсрочено плащане, до края на март трябва да са постъпили 50% от сумите, а до 1 юни – 100%, обясни кметът. Около 2,5 млн. лв. са задълженията на фирми към общината.