Вие сте тук: Начало Новини Кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!” насърчава колоезденето

Кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!” насърчава колоезденето

Кметът Иван Тотев: Това е изключително важна кампания за Пловдив, тъй като бъдещето е в алтернативния транспорт

За втора поредна година MAXEUROPE  провежда  кампания за насърчаване на колоезденето в градска среда „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Целта й е да популяризира карането на велосипед като път към здравословния начин на живот, с надеждата това да стане част от ежедневието на повече хора в България.

Тази година тя се реализира съвместно с информационната кампания за устойчива градска мобилност на Европейската комисия- „Do The Right Mix-придвижвай се разумно”.

Това е изключително важна кампания за Пловдив, тъй като бъдещето е в алтернативния транспорт, а велосипедната мрежа и използването на колело е приоритет за града ни, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Той допълни, че през септември се очаква да бъде открита новата веломрежа в града, която се изгражда по Транспортния транспорт и която ще даде възможност на гражданите да използват екологичния и здравословен начин на предвижване.

Кметът на район „Централен“ Георги Титюков подчерта, че Пловдив изпълнява приетата стратегия за превърщането му в град на велосипеда.

Мениджърът на компанията-организатор Иван Илчев представи инициативите и лицата на кампанията. Посланиците са известни личности от спорта, големия и малкия екран, театралната сцена. Те са представени във фотоизложба, подредена на Главната улица, за да мотивира пловдивчани да се предвижват с велосипед. Инициативата на  MAXEUROPE се провежда втора поредна година, като в нея вече участват знаменитости от спорта, големия и малкия екран, театралната сцена.