Вие сте тук: Начало Новини Кампания учи малчуганите в детските градини сами да избират балансирано меню

Кампания учи малчуганите в детските градини сами да избират балансирано меню

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откри образователната кампания "Да сме здрави".

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на четвъртото издание на образователната кампания „Да сме здрави“ за възпитаниците на общинските детски градини в града. Инициативата тази година започна от най-новата детска градина в Пловдив „Котаракът в чизми“, а сред гостите бяха още заместник-кметът с ресор “Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики”Стефан Стоянов, кметът на район „Южен“ Валентин Василев, началникът на от отдел „Образование“ Донка Щилянова, експерти, преподаватели и др.

Община Пловдив полага големи усилия в подпомагането и създаването на учебни програми за популяризиране на здравословното хранене сред децата от най-ранна възраст. Събитията ще бъдат над 60 и ще се проведат във всички общински детски градини, обясни кметът Иван Тотев. Той допълни, че темата за здравословното хранене е изключително актуална в целия свят и сподели мнението, че средствата за обучение и формиране на правилни хранителни навици сред подрастващите, са инвестиция в здравето на младото поколение.

Малчуганите от общинските детски градини в Пловдив за четвърта поредна година ще учат ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди в рамките на образователната кампания „Да сме здрави“.

Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите от „Имидж консулт” - Лили Бързева и Никола Шопов.

Кампанията „Да сме здрави-4”, която се провежда съвместно с Община Пловдив, ще наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата. С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Ще бъде въведена илюстративна „хранителна чиния”, отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри, а препитването на наученото ще става лично от зелен марсианец.

Здравословната кампания е напълно безплатна за децата от пловдивските градини, като за най-будните и любознателните малчугани са осигурени награди.