Вие сте тук: Начало Новини Изграждат модерна детска площадка в парка пред аптека „Марица”

Изграждат модерна детска площадка в парка пред аптека „Марица”

Предвидени са пешеходни алеи и пейки, ново осветление, като предварително е подменена цялата подземна инфраструктура, изградена е и поливна система.

В присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев започна монтажът на нова модерна детска площадка пред аптека „Марица”.

Сред прекрасните дървета на досегашната градинка оформяме два малки парка – за деца и за възрастни, така че всеки да намери своето място за отмора в тази част на централната пешеходна зона на Пловдив, заяви инж. Тотев. Предвидени са пешеходни алеи и пейки, ново осветление, като предварително е подменена цялата подземна инфраструктура, изградена е и поливна система.

Дейностите са част от проекта за обновяване и разширяване на пешеходната зона в центъра на града. При днешната инспекция на кмета стана ясно, че работата от подлеза на бул. „Шести септември” до Пешеходния мост върви близо месец по-бързо от предвиденото по договор и според фирмата изпълнител е възможно да приключи още през август.

Подмяната на тротоарни настилки ще е сред големите акценти в строителната програма на Община Пловдив и през следващата година, като за целта се подготвя процедура за около 5 млн. лв. Ще влезем в зони, където настилките не са подменяни от 30 години –  западно от „Райко Даскалов”, около Стария град, в кварталите, в широкия център като ул. „Мали Богдан” например, уточни инж. Тотев.

С монтажа на детските съоръжения пред аптека „Марица” стартира изграждането на тазгодишната поредица от детски площадки в районите „Централен”, „Тракия”, „Северен” и „Западен”, допълни кметът.