Вие сте тук: Начало Новини Изграждат информационен и билетен център на Античния театър

Изграждат информационен и билетен център на Античния театър

Проектът е на стойност 300 000 лева и се финансира по програма „Красива България“ и Община Пловдив.

Два съвременни центъра – билетен и информационен със зала за прожекции, ще бъдат изградени от северната страна на Античния театър. Проектът е на стойност 300 000 лева и се финансира по програма „Красива България“ и Община Пловдив. Днес кметът инж. Иван Тотев и арх. Румяна Пройкова обявиха старта на поредния етап от реконструкцията на уникалното древно съоръжение.

"По този начин ще можем да свържем Античния театър с информационната туристическа система на Община Пловдив", подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Проектът за двата центъра е част от голям проект за обновяване на пространството около Античния театър и превръщането на съоръжението във все по-привлекателно място за туристите. Общата стойност на целия проект е около  1.5 мил. лева, а реализирането му ще се осъществи през следващите 2-3 години. Той предвижда цялостна  социализация на театъра и пространството около него, озеленяване, улесняване на достъпа до атракцията, разработване на туристически маршрути през подземното пространство и други.