Вие сте тук: Начало Новини Изграждането на 48 километра велоалеи в Пловдив започва на 28.01.2015

Изграждането на 48 километра велоалеи в Пловдив започва на 28.01.2015

С реализирането на този етап от Транспортния проект Пловдив ще стане градът с най-много велоалеи в страната

В края на месеца започват строителните дейности по изграждането на 48 километра велоалеи по  големия транспортен проект на Пловдив. Символичната първа копка е насрочена за 28.01.2015 година, информира кметът инж. Иван Тотев.

48 километра велоалеи с връзки между тях из целия град и достатъчно паркоместа за велосипеди на обща стойност 15 млн. лв. предстои да бъдат изградени по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013, съфинансирана от ЕФРР.

Велоалеите ще обхванат големите булеварди,  пътни артерии във всички райони, както и Гребната база. В проекта са включени изградените досега по бул. „България”, други обновени пътни отсечки и парк „Отдих и култура” 11 км велооалеи, които ще бъдат рехабилитирани.

С реализирането на този етап от транспортния проект Пловдив ще стане градът с най-много велоалеи в страната, припомни кметът инж. Тотев. Той допълни още, че скоро се очаква подписването на договора за изграждането на електронното таксуване.