Вие сте тук: Начало Новини Избраха новите районни кметове на Пловдив

Избраха новите районни кметове на Пловдив

Общинският съвет гласува кметовете на шестте пловдивски района, предложени от кмета на града Иван Тотев.

Общинският съвет гласува кметовете на шестте пловдивски района, предложени от кмета на града Иван Тотев. За втори мандат са преизбрани кметовете на районите „Централен” Райна Петрова и на „Източен” – Петър Петров. Кмет на район „Южен” вече е доцент Павлинка Кацарова, „Северен” ще се ръководи от Ральо Ралев, „Западен” – от Десислава Желязкова, а новият кмет район „Тракия” е Костадин Димитров.

Петър Петров заяви, че ще продължи да развива района, както досега. Той бе категоричен, че именно „Източен" е с най-добрата инфраструктура, в него се намират най-добрите детски площадки, а улиците са най-осветени.

Павлинка Кацарова каза, че ще започне решаването на инфраструктурните проблеми в микрорайоните на „Южен". Ральо Ралев – кметът на „Северен”, декларира, че ще работи за това в района да има повече ясли и градини и за разрешаване проблемите на гражданите. Десислава Желязкова обяви, че поема „най-зеления район в града”. Мисля, че „Западен” има голям потенциал да се разраства и развива, допълни тя. Най-младият от районните кметове – 34-годишният Костадин Димитров, заяви, че ще работи за това район „Тракия” да бъде един от най-добрите за живеене в Пловдив и ще насочи усилия за благоустрояването на парк „Лаута”.

След като положиха клетва и подписаха клетвените листове кметът на район „Централен” Райна Петрова от името на своите колеги обобщи: „Осъзнаваме, че ни чака голяма отговорност, още повече, че вече не сме опозиция, а управляващи и всякакви оправдания от нас ще са неприемливи. Имаме волята да работим за пловдивчани, разчитаме на вашата подкрепа в Общинския съвет. Благодаря на всички ви”.