Вие сте тук: Начало Новини Избраха име на Общинския приют за кучета

Избраха име на Общинския приют за кучета

След конкурс жури класира предложението за "Приятел завинаги".

Общинският приют за кучета вече си има име – „Приятел завинаги“. На днешния ден – 4-ти октомври, който е Международният ден за защита на животните, кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев заедно с председателя на Общинския съвет Савина Петкова и районни кметове посетиха приюта за безстопанствени кучета. Комисия разгледа предложенията и избра това на Велислава Костадинова и нейната четиринога приятелка - бобтейлът Мон.

Да направят по-пъстър и по-цветен комплекса бяха дошли ученици от 10 клас от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Те изрисуваха весели картинки по фасадата на сградата, с което реализираха съвместния с Община Пловдив проект „Цветно настроение в приюта за безстопанствени кучета“.

„Инициативата е чудесна. Благодарение на добрата работа на ръководството на зооветеринарния комплекс това, което виждаме тук, е нещо, с което можем да се гордеем. А именно - едно хуманно отношение към животните, добра съвместна работа с неправителствени организации, която е много важна. Благодарение на това вече 120 кучета от приюта от началото на годината са одомашнени“, заяви кметът Иван Тотев.

Той връчи грамоти учениците и тяхната учителка г-жа Воденичарова за старанието, което вложиха с участието си в проекта. Децата получиха и професионални бои и скицници с пожелание да продължат да творят красиви неща.

„За първи път в България се рисува приют за бездомни животни“, допълни директорът на ОП „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев.

Кметът Иван Тотев съобщи още, че е финализирана процедурата за терена на комплекса и предстои да бъдат направени предвидените разширения, така че той да достигне капацитет от 200 животни.