Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Започваме асфалтиране за над 3 милиона лева

Иван Тотев: Започваме асфалтиране за над 3 милиона лева

Стартира и полагането на пътната маркировка в Пловдив, като за целта са заделени 80 000 лева

Асфалтиране за над 3 милиона лева предстои в Пловдив, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Работата по важните пътни артерии може да започне другата седмица, ако няма обжалване на процедурите и метеорологичните условия са подходящи. Средствата са от общинския бюждет, а поръчката е разделена на три позиции.

Първата позиция е за 1 129 000 лева и включва улица „Гладстон” от булевард „Руски” до храма „Света Петка” заедно с подходите към бул. „Цар Борис Трети Обединител”, както и западното платно на бул. „Източен” с тротоари и велоалея в частта между булевардите „Княгиня Мария Луиза” и „Шести септември”. По бул. „Източен” ще работим заедно с „В и К” по подмяната на водопровода, уточни инж. Тотев.

Втората позиция е на стойност 1 014 000 лева и включва реконструкция на южното платно на булевард „Санкт Петербург” в частта от кръстовището на Аграрния университет до отсечката със стадион „Локомотив”; двете платна на улица „Менделеев” в участъка от Аграрния университет до спортната зала, както и завършването на Асеновградско шосе. Миналата година бе преасфалтирано западното платно, а сега ще се обнови източното платно на пътя.

Третата позиция е за 1 милион лева и в нея влизат следните обекти: продължението на бул. „Шести септември” от ул. „Копривщица” до „Владивосток”, където ще се работи съвместно с Топлофикация по смяна на топлопровода. Самата улица „Владивосток”, заключена между бул. „Шести септември” и „Свобода” също е част от тази позиция. Включени са и два обекта в район „Южен” – пътят под Коматевския транспортен възел  и бул. „Н. Вапцаров” от Камела до кино „Тракия”, където е включена и подмяна на водопровода.

При спиране на валежите започва и работата по полагане на пътната маркировка, като за целта от бюджета са отделени 80 000 лева, каза още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Новото е, че ще се заложи на полимерна маркировка, която е с 4-годишна трайност.

Вече са депозирани и техническите проекти за бул. „Руски“ и Коматевско шосе. В ход са процедурите за бул. „Васил Априлов“, както и за ремонта на надлез Скобелева майка, който е на стойност 1 800 000 лв.