Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: В мое лице Пловдив ще има човек, поставил туризма като приоритет и част от икономическия потенциал на общината

Иван Тотев: В мое лице Пловдив ще има човек, поставил туризма като приоритет и част от икономическия потенциал на общината

Развитието на туризма и превръщането на Пловдив в привлекателна дестинация е основен приоритет в програмата на Иван Тотев.

Развитието на туризма и превръщането на Пловдив в привлекателна туристическа дестинация е основен приоритет в предизборната програма на ПП ГЕРБ и на кандидата за кмет инж. Иван Тотев. Това стана ясно по време на представянето на Програмата за управление в сектор „Туризъм”.

В мое лице Пловдив ще има човек, който е поставил туризма като приоритет за разлика от досегашното управление на общината, подчерта Иван Тотев. Популяризирането на културно-историческото наследство на града не бе приоритет за бившия кмет Славчо Атанасов и затова туризмът заема такова незавидно място като перо в общинската икономика. В момента Пловдив няма туристически продукт. За ГЕРБ е много важно в следващия мандат  всичко, свързано с туризма, да бъде реална част  от икономическия потенциал на Община Пловдив, заяви Иван Тотев пред присъстващите представители на Съвета по туризъм, на туроператорите и на туристическия бранш.

Според областния управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет Иван Тотев, туризмът в Пловдив трябва да се развива едновременно с туризма в региона. Именно за това на презентацията в Драматичния театър присъстваха и представители от Хисар и Асеновград. Фондът за развитие на Летище Пловдив е много ярък пример за междуобщинско и регионално сътрудничество, подчерта Тотев.

Ако искаме да развиваме туризма, трябва да развиваме Летище Пловдив. Положихме усилия и през 2009-та година стартираха редовните полети от и до летището, припомни областният управител и кандидат-кмет от ПП ГЕРБ Иван Тотев. Със съжаление той констатира, че участниците във фонда за развитие на Летище Пловдив не използват пълноценно възможностите да рекламират в информационния канал на сайта на Райън еър, който има над 700 милиона влизания годишно. Няма ангажираност от общините за реклама в този канал. За мен това е ниша, която трябва да развиваме, заяви Иван Тотев.

Той допълни, че до момента община Пловдив не участва във възстановяването на архитектурно-исторически обекти като Римския стадион, Античния театър, Малката Базилика. Общината не само трябва да участва активно в този процес, тя трябва да стане собственик на обектите и да се грижи за тях. За това една от целите, които сме си поставили е архитектурните паметници да минат под управлението на община Пловдив, така че тя да печели от тях. С последните промени в Закона за културното наследство се дава възможност на общините, които са собственици да такива обекти, да печелят като запазват търговски марки и по този начин да влизат средства в общинския бюджет, обясни кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив.

Сред останалите конкретни цели, които Иван Тотев и ГЕРБ си поставят за следващия мандат са отделяне за първи път на средства за археологически разкопки в Пловдив, цялостно проектиране на Централния площад, възстановяване на архитектурните паметници и създаване на атракции за туристите, културен календар поне за година напред, рекламиране на Пловдив в дестинациите, с които имаме връзки от летището, рекламиране в България, създаване на интернет сайтове и портали, с които туристите да планират цялата си почивка и  да си купуват електронни билети.

Видео тук: ГЕРБ превръща Пловдив в атрактивна туристическа дестинация