Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Трябва да начертаем визията за следващия програмен период

Иван Тотев: Трябва да начертаем визията за следващия програмен период

Пловдив е домакин на Осмата годишна среща на местните власти в България.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев приветства с добре дошли участниците и гостите в Осмата годишна среща на местните власти в България, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

По време на този авторитетен форум заедно ще обсъдим важни теми, ще набележим бъдещи приоритети, ще обменим опит и идеи. Акцентът на тазгодишната среща на местните власти пада върху европейските фондове и следващия програмен период 2014 – 2020 година. Нека искрено споделим тревоги и успехи, свързани с кандидатстването и реализирането на европейски проекти, да предложим решения, да изразим ясни послания и заедно да начертаем нашите приоритети и  визия за предстоящия период, заяви в приветствието си инж. Тотев.

На откриването на Осмата годишна среща на местните власти в България, чийто домакин е Пловдив, присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министри, народни представители и много гости.

Сред основните акценти на форума са европейските фондове за България в периода 2014-2020 г., сътрудничество за подобряване сигурността на гражданите, развитието на човешките ресурси, социалната отговорност, подкрепа за общинската инфраструктура през следващия програмен период и други.