Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Стартираме нов етап в обновяването на Римския стадион

Иван Тотев: Стартираме нов етап в обновяването на Римския стадион

С решение и заповед на областния управител инж. Иван Тотев бяха обявени две конкурсни процедури във връзка с реализацията на проекта „Античният стадион на Филипопол"

С решение и заповед на областния управител инж. Иван Тотев бяха обявени две конкурсни процедури във връзка с реализацията на проекта „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване”, който се финансира с безвъзмездната финансова помощ на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез Европейския финансов механизъм.

Стартира процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка за изработка, доставка и монтаж на детайли и обзавеждане, доставка и монтаж на мултимедийни устройства и осветителни тела за оформяне на интериора и презентационния център, откритата зона и панорамната стена на Античния стадион. Прогнозната стойност на поръчката  е 221 300 лева без ДДС. Заинтересованите лица могат да закупят документи за участие до 07.10.2011 година и да подават оферти до 18.10.2011 г. в сградата на Областна администрация Пловдив.

В ход е и процедура по организация на Норвежко-български ад-хок център за градска археология. Целта е да бъдат проведени два модула на обучение в рамките на срока за реализация на проекта, който е до 30.04.2012 година. В обучението ще вземат участие студенти и млади специалисти с интереси в областта на археологията. Модулите на обучение ще се проведат през есента на 2011 година и през пролетта на следващата година. Поръчката е на стойност 23 550 лева без ДДС.

С реализацията на този мащабен проект един от най-уникалните археологически обекти не само в България, но и в света, ще оживее и ще се  превърне в туристическа атракция, коментира областният управител инж. Иван Тотев. Обновяването на Античния стадион ще постави ново начало в развитието на културния туризъм, категоричен е Иван Тотев.