Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев участва в честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката

Иван Тотев участва в честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката

Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев бе гост честването на 12 април – Международния ден на авиацията и космонавтиката, което се проведе в 24-та вертолетна авиобаза Крумово на 11.04.2011 г. На събитието присъстваха още началникът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, ветерани, преподаватели и студенти от Техническия университет – София, филиал Пловдив, много граждани.
Иван Тотев участва в честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката

Областният управител инж. Иван Тотев и началникът на ВВС генерал-майор Константин Попов

„Най-сърдечно искам да Ви поздравя с Международния ден на авиацията и космонавтиката – 12-ти април. Тази година празникът е двоен, тъй като се навършват и 50 години от първия в историята пилотиран космически полет на Юрий Гагарин с кораба "Восток", заяви в приветствието си към присъстващите инж. Иван Тотев и допълни: „Оценяваме високо неуморните ви усилия в областта на авиацията и космонавтиката. Гордеем се с вашите постижения  и отдаваме своята признателност на всички вас, които през годините показвате висок професионализъм, изключителен дух и защитавате честта на българската авиация”.

Областният управител пожела на всички здраве, професионални и лични успехи.
В деня на празника в авиобаза Крумово бяха  засадени дръвчета от редкия вид «гинко билоба» – известен със своето дълголетие /над 2500 години/ и издръжливост. Дърветата гинко са сред единствените оцелели след атомната експлозия над Хирошима, само на километър от взрива. Тяхното засаждане бе  символичен жест на съпричасността на военнослужещите от ВВС към трагедията на японският народ и символичен израз на сплотеността и неразрушимостта на поколенията, които утвърждават и укрепват авторитета на българските Военновъздушни сили.

Гостите имаха възможност да разгледат и Музея на авиацията, чиято експозиция съхранява паметта за знаменателни събития от историята на военната и гражданска ни авиация, както и за полета на българските космонавти.