Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев с медал за приноса му в опазването на римското наследство в Пловдив

Иван Тотев с медал за приноса му в опазването на римското наследство в Пловдив

Областният управител инж. Иван Тотев получи медал и флаг за приноса му в опазването на римското културно-историческо наследство в Пловдив

Областният управител инж. Иван Тотев получи медал и флаг за приноса му в опазването на римското културно-историческо наследство в Пловдив, както и за грижите които полага за тези паметници, най-ярките от които са Античния театър и Римския стадион. Почетните знаци му бяха връчени днес от  Джилберто Кашани  - общински съветник и заместник-кмет, отговарящ за външните връзки на Област Лацио, част от която и италианската столица Рим.

За мен е чест да получа тази награда. Тя е една оценка за усилията ми за съхраняването на културно-историческото наследство на нашия град. Това ми дава сили и увереност да продължим да работим и в бъдеще по същия начин и да реализираме още важни проекти. Следващият проект, за който ще положим усилия е за възстановяването на Античния Форум в центъра на Пловдив, заяви областният управител инж. Иван Тотев.

От своя страна Джилберто Кашани сподели, че в Пловдив се чувства като у дома си, защото това е място с богата история и култура.

Видео репортаж тук.