Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Реконструкцията на Античния театър върви по план

Иван Тотев: Реконструкцията на Античния театър върви по план

Ремонтните и консервационните дейности по проекта „Античен театър – Пловдив”, спечелен от Областна администрация по проект „Красива България”, вървят по план. В това се убеди областният управител инж. Иван Тотев, който инспектира обекта. Той изрази убеденост, че поставените срокове за изпълнението на проекта ще бъдат спазени.

„Това, което констатираме днес е, че дори изпълняваме повече от посочените дейности. При старта на обекта в началото на юли поехме ангажимент да подменим компрометираните части на сцената, а днес виждаме, че почти цялата сцена се подменя. Работи се по свода и санитарните възли, има изградени нови зидове” – сподели инж. Иван Тотев.

Областният управител подчерта, че ремонтът на Античния театър е пример за това как трябва да си сътрудничат  институциите. При старта на дейностите става ясно, че водопроводът на обекта е изключително компрометиран. С цел предотвратяване на бъдещо разкопаване, „В и К” в момента подменя 105 метра водопровод. Управителят на пловдивското дружество Валентин Василев заяви, че се ремонтът се изтегля по-рано във времето Античен театър - сценазаради качественото изпълнение на проекта. От своя страна управителят на фирмата–изпълнител „Реставрация” ЕАД Людмил Костов подчерта колко важно е това, тъй като авариите и течовете водят до ерозия на свода. Благодарим за намесата на В и К, тъй като важно за консервацията, която ще извършим, каза още Костов.

Ремонтът е съобразен с графика за провеждане на мероприятия на Античния театър, подчерта областният управител инж. Иван Тотев. Работим качествено и в срок, увериха от своя страна изпълнителите на обекта.
Проектът  „Античен театър – Пловдив” на стойност почти 200 000 лева, като финансирането е поравно по програма „Красива България” и от централния бюджет чрез Областна администрация – Пловдив, припомни инж. Иван Тотев.