Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Реализирахме проекти, които донесоха промяната

Иван Тотев: Реализирахме проекти, които донесоха промяната

Листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 16-ти МИР е много силна, защото хората в нея са ангажирани с Пловдив и имат експертиза да работят за града. Техният опит и знания ще допринесат за развитието не само на града ни, но и на страната. За нас е важно, че традиционно водач отново е председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, без чиято подкрепа големите проекти не биха се случили. Това заяви в предизборното студио на „Пловдив24” областният координатор и втори в листата инж. Иван Тотев /кмет два мандата 2011 – 2019 г./.

Резултатите в Пловдив през изминалите години са огромен мотив да продължим напред, допълни той и подчерта, че след три мажоритарни избора зад гърба си, вярва в способностите, в подкрепата на хората и възможностите на партия ГЕРБ.

В студиото Тотев припомни трудностите, които е срещал в работата си като кмет на втория по големина град в България при управлението на кабинета Орешарски, когато бе спряно финансирането на пловдивските обекти.

„Ние реализирахме проекти, които донесоха промяната. Когато някой каже, че Пловдив е различен, то това е защото са се случили много от идеите ни като площад „Централен”, Цар-Симеоновата градина, квартал „Капана”, спортната зала, галериите, включително и тази, в която миналия ден г-жа Нинова се снима. Всички тези проекти бяха реализирани при управлението на ГЕРБ”, подчерта Тотев и допълни: „С този хъс, който имаме за развитие и резултатите, които показахме, категорично можем да изпратим в парламента един много силен отбор, който да подкрепя проектите на Пловдив”.

Той акцентира и върху важните инфраструктурни обекти в Пловдив, които в момента се реализират изцяло с държавно финансиране. Такъв е Югоизточният обход на града, за който Община Пловдив с кмет Иван Тотев дари проекта на АПИ с решение на Общинския съвет. Друг приоритет е стартиране работа по удвояване на Околовръстния път между Скобелева майка и магистралата.

„Със сигурност в програмата на ГЕРБ е заложено нещо много важно за нас, пловдивчани, а именно изграждането на трета лента на Автомагистрала Тракия между Пловдив и София в двете посоки”, каза още Иван Тотев. Той подчерта още експертния подход, наложен от премиера в последните години, благодарение на който държавата върви напред. „Колкото и на някои да им се иска да сложат тъмните очила, тя държавата върви напред – БВП, средната работна заплата, пенсии, влизането в чакалнята на Еврозоната. Всичко това се случи през последните години и то дава стабилност на инвестиционния климат и  позиционира държавата като едно добро място за инвестиции, допълни  областният координатор на партията.  

Иван Тотев отново подчерта, че образованието ще продължи да бъде стратегически приоритет на ГЕРБ, както и политиката за повишаване на доходите на гражданите.

Гласувайте за ГЕРБ с № 28 в интегралната бюлетина на изборите за Народно събрание на 4 април, призова Иван Тотев и предизборното студио на медията.