Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Продължаваме с политиката за насърчаване на инвестициите и с икономическата трансформация

Иван Тотев: Продължаваме с политиката за насърчаване на инвестициите и с икономическата трансформация

„Целта на ПП ГЕРБ е Брутният вътрешен продукт на страната да нарасне до 100 милиарда евро до 2025 г. и същевременно с това икономиката да се трансформира. Да се възстанови изгубеният БВП по време на кризата. Всъщност през последните години с навлизането на IT технологиите икономиката на България се трансформира. Те заемат все по-голяма част от националния доход. Това е процес, който вече работи. Това развитие, тази промяна вече се случва в България, това е сериозна промяна на икономиката” – това коментира областният координатор на ПП ГЕРБ и втори в кандидатската листа инж. Иван Тотев и допълни:

„Високотехнологичните предприятия са повече. Когато преди 15 години дойдеше инвеститор, който шиеше на ишлеме, хората се радваха, но днес вече си избираме инвеститора, който да реализира бизнеса си в региона”.

Като пример той даде развитието на автомобилния сектор и откритите предприятия в автомобилостроенето. Всяко от тях е с новаторски и по-технологичен предмет на дейност и по-голяма необходимост от хора, което означава и повече заплати.

За последните 4 години от управлението на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов БВП е нараснал с 1/4, минималната работна заплата с 41%, а средната с 50%, минималната пенсия се е удвоила. Всичко това е постигнато с диалог със съсловните организации.

Целта на ГЕРБ е минималната работна заплата в края на мандата да стане 1000 лева, а средната – 2000 лева.

До момента активно се работи за насърчаването на инвестициите и от началото на кризата има сертифицирани проекти за 1,6 милиарда лева.

За последния управленски мандат на ГЕРБ България успя да запази своето потребление, повишиха се заплатите, стана член на Банковия съюз и ERM II. Страната ни има най-добри финансови показатели по отношение на държавен дълг и бюджетен дефицит.

„Ето защо ГЕРБ ще продължава с политиката за насърчаване на предприемачеството и бизнес климата, инвестициите, на икономическа трансформация и политика за зеления преход. Затова ще работим и за промяна на Кодекса на труда, в който ще бъдат регламентирани гъвкавото работно време и дистанционната работа”, заяви още инж.Иван Тотев.

На изборите на 4 април коалиция ГЕРБ-СДС е номер 28 в интегралната бюлетина.