Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Продължаваме да подобряваме парковете и зелените зони в Пловдив

Иван Тотев: Продължаваме да подобряваме парковете и зелените зони в Пловдив

Кандидатите на ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев и на район „Западен“ Димитър Колев посетиха обновената градина „Еталонна“.

Ремонтът е обхванал приблизително две трети от парка, като са изградени нови алеи и площадки на площ от 1200 квадратни метра. Освен това са монтирани 18 пейки и е възстановена чешмата, която не е функционирала от 1990-та година. В него има още детска площадка и фитнес на открито. Освен това е монтирана и подземна система за капково напояване, с която да се поддържат зелените площи.

Димитър Колев благодари за подкрепата на общинското предприятие „Градини и паркове“ и местното ВиК дружество.  Той допълни, че през цялото време на ремонта от местната администрация са поддържали връзка с хората от квартала и са съобразили реконструкцията с техните желания. Предстои напролет да бъде завършена и останалата част от градината. Предвижда се да бъдат подменени още около 300 квадратни метра плочи и да се направи нов пясъчник.

В мандата на управление на ГЕРБ се обърна сериозно внимание на парковата среда в целия град, като предвижда тази политика да продължи и през новия мандат. Вече бе обявено намерението за изграждането на три нови парка само в район „Западен“ през следващите години – на мястото на бившата Гарнизонна фурна, на Акациева горичка и на мястото на старата детска градина в квартал „Прослав“.

При представянето на градина „Еталонна“ кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев съобщи, че се обсъжда през следващия мандат да бъде създадена общинска програма, според която всяка етажна собственост да определи човек, който да отговаря и да се грижи за междублоковото пространство. Тези стопани ще получават и средства за работата, която вършат от изграден за целта фонд.

„Само през тази година от ОП „Градини и паркове“ поискаха 300 щатни бройки за парковете в Пловдив, тъй като през този мандат сме възстановили 70-80 парка. Това се компенсираше през годините с наемането по временна заетост по оперативните програми. Тази година такава програма няма, за догодина също не е сигурно, че ще има. Затова в хода на предизборната кампания на ГЕРБ възникна идеята община Пловдив да отвори общинска програма за подпомагане граждани, които да бъдат избрани от етажните собствености и да се грижат за междублоковите пространства“, обяви Иван Тотев, който е под №3 в бюлетината за вота на 25 октомври.