Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Призоваваме футболните фенове към отговорност по време на дербито в събота

Иван Тотев: Призоваваме футболните фенове към отговорност по време на дербито в събота

Безпрецедентна обща пресконференция на двата футболни клуба се проведе в община Пловдив.

Кметът на Община Пловдив Иван Тотев беше домакин на безпрецедентна среща на треньорите и част от ръководствата на футболните клубове на „Локомотив”/Пловдив/ и „Ботев”/Пловдив/. Те апелираха феновете към цивилизовано поведение на трибуните. Поводът е дербито, което ще се проведе за 101-ви път тази събота – 20.02.2016 г., от 13.00 часа на стадиона в квартал Коматево.

„Щастлив съм, че можем да се видим тук и да покажем на Пловдив и пловдивчани нашето отношение към спорта и неговото измерение. Хората, които участват в ръководствата на клубовете са хора с много спортна история и са радвали през годините привържениците, създавали са им положителни емоции”, сподели кметът Иван Тотев. „За съжаление през последните години това не се разбира от феновете. Ето защо и ние сме тук, за да призовем към спокойна и приятна обстановка по време на футболните мачове. Призоваваме към отговорност  по време на мача в събота”, допълни още той.

Присъстващите сподели, че стадионът е мястото, където да отидеш със семейството, да прекараш няколко часа, да се чувстваш щастлив в приятна обстановка.

Помощник-треньорът на „Локомотив” /Пловдив/ Петър Пашев изрази надежда да се спре негативното отношение към футбола като цяло и да се случват нещата така, че той да носи само радост на хората по трибуните, а изявите на футболистите да носят радост на привържениците.  Той сподели, че заради проблемите с тревното покритие на тренировъчния терен отборът се е  изместил в стадион „Беркут”, в Брестник. „Сигурен съм, че въпреки четиримата отсъстващи, играчите, които ще ги заместват, ще се представят достойно”, сподели още Пашев.

Според очакванията на старши треньора на „Ботев” /Пловдив/ Николай Костов мачът ще протече нормално, като вниманието ще бъде насочено изцяло към двубоя, а привържениците ще покажат уважение един към друг, за да няма инциденти.

„Футболът е спорт, който да обединява. Ще е приятно да се фокусират нещата върху терена. Футболистите трябва да проявят желание за достойна игра и да зарадват феновете си”, заяви още Николай Костов.