Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев преряза лентата на нова детска площадка в Пловдив

Иван Тотев преряза лентата на нова детска площадка в Пловдив

Областният управител инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен” Райна Петрова откриха нова детска площад на площад „Никола Мушанов” в Пловдив.

При всекидневните ми срещи с родители от района пред мен бе поставян въпроса за необходимостта от подобно съоръжение, което да е едновременно безопасно и атрактивно за децата. Тук имаше крещяща нужда от подобна площадка, за да не играят децата на улицата, заяви областният управител инж. Иван Тотев. Той допълни, че кметът на „Централен” Райна Петрова е откликнала и днес новата детска площадка е факт.

Иска ми се да дойде време в Пловдив, когато откриваме детски площадки на това никой да не обръща такова внимание и целият град да бъде с подобни съоръжения. Надявам се все повече обекти да има и да създаваме радост на децата и удобство на техните родители, заяви още инж. Иван Тотев.

Новооткритата детска площадка отговаря изцяло на европейските изисквания – тя е обезопасена с ограда, антишокова настилка, съоръженията са подходящи за различни възрастови групи. В район „Централен” тази година се изграждат три нови площадки на обща стойност 62 000 лева, като финансирането е изцяло със средства от бюджета на районната администрация, уточни районният кмет Райна Петрова. На церемонията присъстваха заместник-кметовете на „Централен” Димитър Цветков и Костадин Димитров, административният секретар Радослава Ташкова, много родители и гости.