Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев посрещна първия полет по редовната линия Франкфурт - Пловдив

Иван Тотев посрещна първия полет по редовната линия Франкфурт - Пловдив

С водна дъга бе посрещнат на 3-ти ноември 2011 година първият полет от редовната линия Франкфурт – Пловдив.

С водна дъга бе посрещнат на 3-ти ноември 2011 година първият полет от редовната линия Франкфурт – Пловдив. На церемонията по посрещането присъстваха новият кмет на Пловдив инж. Иван Тотев, почетният консул на Германия в града ни Мариана Чолакова, кметове на общини от Фонда за развитие на Летище Пловдив, общински съветници, представители на различни институции и граждани.

По традиция малко преди първите пътници по линията да кацнат на летището Иван Тотев и директорът на аеропорта Дойчин Ангелов засадиха трето борче, което символизира старта на третата редовна линия на летището, след тези до Милано и Лондон.S8307228.JPG

За една година вече има три нови линии, заяви новоизбраният кмет на Пловдив и подчерта важността на дестинациите до Северна Европа. „Абсолютно съм убеден, че много по-често ще започнем да  идваме тук и да обявяваме нови и нови полети", каза Тотев. Той припочни, че Община Пловдив трябва да изпълни ангажимента и да приведе вноската към Фонда за развитие.

От своя страна изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов благодари на Иван Тотев за усилията, които полага за развитието на аеропорта. "Като областен управител  и като член  на изпълнителната комисия на ГЕРБ той направи много за това да може да бъдем достатъчно убедителни пред държавата и тя да направи факт всичко, което се случва с летището", заяви Ангелов.