Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Полагаме много усилия за крайните квартали на Пловдив

Иван Тотев: Полагаме много усилия за крайните квартали на Пловдив

Започна реконструкцията на улица „Просвета” в квартал „Прослав”.

Стартира реконструкцията на улица „Просвета” в квартал „Прослав”. Символичната първа копка на обекта направиха днес кандидатът на ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев и кандидатът за кмет на район „Западен” Димитър Колев.

Улица „Просвета” ще бъде преасфалтирана в частта от улица „Елин Пелин” до улица „Борис Петров”, като общата площ възлиза на 8050 квадратни метра. Ремонтът ще премине на три етапа – от ул. „Борис Петров” до входа на мандрата, оттам до входа на стопанския двор и до улица „Елин Пелин”. Предвижда се извършването на геодезическо заснемане и проектиране на временна организация на движението. Тъй като улица „Просвета” е основна входно-изходна артерия за квартала се планира поне през първите два етапа движението по нея да не бъде напълно спирано. По време на ремонта ще бъдат подменени и всички комплекти капаци на ревизионни шахти и улични оттоци и ще бъде изградена нова тротоарна настилка около заслоните за спирките по улица „Просвета”, обясни и.д. кмет на район „Западен“ Нонка Симеонова.

„В този мандат за пръв път се полагат толкова усилия за крайните квартали на Пловдив“, коментира инж. Иван Тотев. „За първи път се правят толкова много инвестиции в квартали като „Беломорски”, „Коматево”, „Прослав”. Днес стартирахме реконструкцията улица „Братя Обрейкови” в квартал „Гагарин“. Тук, в „Прослав”, не беше правено нищо много години. Стартирахме с реконструкцията на улица „Борис Петров”, миналата година заедно с районния кмет Димитър Колев осветихме входа на „Прослав”, а сега започваме и пълно преасфалтиране на „Просвета”, като само за тази улица общата инвестиция ще стигне един милион лева”, обяви инж. Иван Тотев, който е под номер 3 в бюлетината за изборите на 25 октомври. Той уточни, че за пръв път бяха започнати дейности по промяна на общия устройствен план, така че собствениците на земеделски земи ще могат да осъществяват инвестиционни намерения в тях. „

За 2016-та година предвиждаме още идейна разработка на връзка между новото Коматевско шосе и квартал „Прослав”, така че грижите, които положихме за квартал „Прослав”, са видими и се надявам след 25 октомври с районния кмет Димитър Колев да продължим да инвестираме в „Западен”.

Кандидатът за районен кмет Димитър Колев благодари за подкрепата, която е получил от община Пловдив в лицето на кмета инж. Иван Тотев. Той припомни, че само през последните две години в „Прослав” са се случили много добри неща. „Тук бяха изградени нова детска площадка, осветление в парка, фитнес на открито, преасфалтирана бе улица „Борис Петров”, за пръв път по улица „Просвета” бе монтирано осветление, подменихме покрива на училището и ремонтирахме покрива на читалището”, заяви Димитър Колев. Той бе категоричен, че за новия мандат основна негова цел що се отнася до „Прослав” е преасфалтирането на вътрешнокварталните улици и изграждането на нов парк в двора на старата детска градина, който ще е с площ 5 декара.