Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Подкрепяме добрите идеи и ще работим за важните проекти на Пловдив

Иван Тотев: Подкрепяме добрите идеи и ще работим за важните проекти на Пловдив


„ГЕРБ управлява така, че да изпълнява най-много очакванията на хората. На всеки от нас му е ясно, че развитието е дълъг процес и отнема години и десетилетия. България тръгна от една много ниска точка, но всяка година страната ни се развива и върви напред и всяка година промяната е по-добра. Това са неща, които са видими” , заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив-град и втори в листата инж. Иван Тотев.

Той бе категоричен, че кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 16 МИР ще работят и ще подкрепят добрите идеи за Пловдив в бъдещото 45 Народно събрание. В тази връзка инж. Тотев акцентира и върху някои от най-важните инфраструктурни проекти:

- Югоизточният обход, за който правителството с министър-председател Бойко Борисов осигури финансиране от 42 млн. лева. В Пловдив влизат дневно около 100 000 автомобила, което прави около 5 милиона коли транзитно на месец. В момента се асфалтира Околовръстният път, като вече е завършен ремонтът на първите 2 км в отсечката между кръстовищата с "Кукленско шосе“ и "Асеновградско шосе“;

- От първостепенно значение е и работата по удвояване на участъка от пътен възел Скобелева майка до магистрала „Тракия“. Това е отсечка от около 6 км, която транзитно може да отвежда интензивния трафик от Асеновград към магистрала „Тракия“, без да преминава през града;

- Едно от най-важните неща за Пловдив са входните участъци като Голямоконарско шосе. Това, което трябва да направим, е да ангажираме държавата с проекта за неговия ремонт. Имотите, които влизат за неговото разширение, вече са отчуждени в границите на община Пловдив, стартирана е процедура за избор на изпълнител;

- Активно ще работим за изграждането на трета лента на магистрала „Тракия“ в участъка София – Пловдив. Това е заложено в програмата на ГЕРБ и е изключително важно, защото много хора пътуват всеки ден от и за столицата.

- Важно и да се реализира и трета лента и на пътя Пловдив – Смолян, за което вече има предпроектни прочувания и за което ще работим в следващия мандат.

„Трябва да има приемственост, особено когато говорим за проектите на Пловдив. Всички, които бъдем изпратени в парламента, трябва да стоим зад добрите идеи за развитие на града. Очакваме добър резултат на изборите, защото имаме листа от кандидати, които са ангажирани с проблемите на Пловдив, имат необходимата експертиза и самочувствието, че градът се е развил през последните години и знаят какво правят”, категоричен е инж. Иван Тотев.

На изборите на 4 април гласувайте за ГЕРБ-СДС с № 28 в интегралната бюлетина.