Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев откри основно ремонтираната улица "Мадара"

Иван Тотев откри основно ремонтираната улица "Мадара"

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Централен" г-жа Райна Петрова прерязаха лентата в присъствието на депутати, общински съветници, кметове и много граждани.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ г-жа Райна Петрова откриха основно ремонтираната улица „Мадара“. Стартът на строителните дейности бе даден в края на август тази година. За краткото време една от пловдивските улици в най-лошо състояние е неузнаваема.

До сега е нямало такъв комплексен проект на улица, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев пред присъстващите народни представители, общински съветници, районни кметове и много жители на квартала.

В случая са положени всички пластове по съвременните изисквания, направена е подмяна на водопровода и отводнителната система, монтирани са нови дъждоприемни шахти, нови тротоари и улично осветление. Изградена е цялата подземна инфраструктура, кабелните мрежи всички са вкарани под земята, има зелени площи с капково напояване и сондажи.

Това е абсолютно комплексно изпълнение на проекта в рамките по кадастралния план за улица. Всичко заложено е изпълнено качествено, в срок и в синхрон между институциите, каза още инж. Иван Тотев и допълни: Много е важно, когато правим улиците, да ги правим устойчиви, а не да бъдат разкопавани след месец месец, два или година.

От своя страна кметът на район „Централен“ г-жа Райна Петрова уточни, че са положени 1200 кв. метра нов асфалт и благодари за усилията на администрацията, фирмата-изпълнител, на държавните и общински структури, които имаха отношение към изпълнението на основния ремонт на улица „Мадара“.

На откриването днес присъстваше общинският съветник и кмет на Пловдив в периода 1995 – 1999 г. Спас Гърневски. На 14-ти февруари тази година тук чествахме празника на пловдивската толерантност. Тогава кметът на Пловдив г-н Тотев и кметът на район „Централен“ г-жа Петрова обещаха, че  улица „Мадара“ ще стане до края на годината. Тя вече е готова, доста по-рано. В този квартал живеят най-много етноси на едно място. От името на живеещите в квартала 8000 граждани едно голямо "Благодаря" на общинската администрация за свършената работа, заяви г-н Гърневски.