Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Обръщаме нова страница в отношенията община – областна администрация

Иван Тотев: Обръщаме нова страница в отношенията община – областна администрация

Кметът на Пловдив и доскорошен областен управител инж. Иван Тотев присъства на встъпването в длъжност на новия губернатор Здравко Димитров.

Кметът на Пловдив и доскорошен областен управител инж. Иван Тотев присъства на встъпването в длъжност на новия губернатор Здравко Димитров. Водосвет за здраве и просперитет отслужи Негово Високо преосвещенство Пловдивският митрополит Николай. „Пожелавам ви мир, здраве и благоденствие. На добър час на вас и вашите сътрудници”, каза в приветствието си Владиката. Той подари на Димитров икона с образа на Света Богородица с пожеланието да ги подкрепя и дарява със сили за успешната работа. На церемонията присъстваха народните представители от ГЕРБ от Пловдив и областта, много гости, както и всички служители на областна администрация.

В качеството си на изпълняващ длъжността областен управител Георги Игнатов връчи на Димитров печата на областната администрация и му пожела здраве, успехи и много мъдрост при вземане на решенията.

„Първо ще кажа – честито, Здравко!” – с тези думи се обърна кметът Иван Тотев към новия областен управител. Той бе категоричен, че от днес нататък започват хубавите моменти за Пловдив.Иван Тотев подчерта, че със Здравко Димитров нямат нужда от сработване, тъй като се познават от 2006 година и двамата работят за една и съща кауза. Тотев допълни, че заедно и по най-добрия начин ще завършат всички започнати от областната управа за Пловдив проекти, ще започнат и много нови. Официалната церемония той определи като символичен акт за началото на много добрата работа между двете институции – община и областна управа. От днес обръщаме нова страница във взаимоотношенията „община – областна управа” и ще започнем смело, защото няма нужда да се опознаваме и да навлизаме в работата си, защото аз съм наясно с дейността на областния управител, а Димитров, като районен кмет, от работата на общината, заяви още Иван Тотев. Той добави, че работата им се улеснява и от подкрепата, която имат и двамата от страна на правителството, премиера и министрите.

Сигурен съм и спокоен, че зад мен ще стои и кметът на Пловдив и заедно ще завършим старите и много нови проекти, каза областният управител. Ще започна поредица от срещи с всички общински кметове и Общински съвети в областта и ще направя всичко възможно да работим заедно и да привлечем много европейски средства за добруването на обществото, допълни Здравко Димитров. Той добави, че кметът на Пловдив Иван Тотев ще има на 100 процента подкрепата му и независимо от икономическата криза трябва да се направи всичко възможно Пловдив да си върне водещите позиции в много области.