Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Новият парк на „Богомил“ ще е предпочитано място в „Източен“

Иван Тотев: Новият парк на „Богомил“ ще е предпочитано място в „Източен“

Вече са изградени детските площадки, оформени са алеите и цветните пространства, монтирано е модерно парково осветление.

Кандидатите на ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев и на район „Източен“ Николай Чунчуков засадиха бреза в новоизграждащия се парк на улица „Богомил“.  Двамата се включиха в залесяването на площта от почти 7 декара, която до преди по-малко от два месеца бе пустеещо пространство. Първата копка на парка бе направена на 2-ри септември т.г. от инж. Тотев и Николай Чунчуков и днес мястото е неузнаваемо.  Вече са изградени детските площадки, оформени са алеите и цветните пространства, монтирано е модерно парково осветление.

2500 нови храсти оформят живия плет на парк „Богомил“. В него са засадени още 1200 храсти, 4000 сезонни цветя, както и 120 дървета. Дървесната растителност е изцяло от местни видове – ясен, явор, дъб, чинар, бреза, липа. Дейностите по озеленяването продължават, в близките дни предстои оформянето на алпинеум и монтирането на ударопоглъщаща настилка.

Паркът на улица „Богомил“ в район „Източен“ се изгражда с европейско финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“, мярка „Зелена градска среда“.

„През последните години в Пловдив не е изграждан толкова голям изцяло нов парк. Мястото ще се превърне в предпочитано за хилядите наши съграждани, живеещи на изток от ул. „Лев Толстой“, за които най-близкият парк е „Каменица“, посочи кандидатът на ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив инж. Иван Тотев.

От своя страна кандидат-кметът за район „Източен“ Николай Чунчуков припомни, че е готов проектът за продължението на ул. „Богомил“, който включа два етапа.

В залесяването на новия парк на улица „Богомил“ се включиха и останалите кандидати на ПП ГЕРБ за кметове на райони в Пловдив: на „Централен“ – Георги Стаменов, „Южен“ – Кирил Велчев, „Западен“ – Димитър Колев, „Северен“ – Ральо Ралев, Александър Радев от листата за общински съветници, както и народните представители Петър Петров и Атанас Ташков.