Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев направи първия ход в шахтурнира за купа „Елеганс”

Иван Тотев направи първия ход в шахтурнира за купа „Елеганс”

Областният управител и областен координатор на ПП ГЕРБ в Пловдив-град инж. Иван Тотев направи първия ход в четвъртия открит турнир по ускорен шахмат от верига „Елеганс – 2011”. Тази верига съществува благодарение на подкрепата на инж. Иван Тотев, заяви главният съдия Боби Доросиев.

Нито за миг не се поколебах да подпомогна функционирането на поредицата от турнири и съм много щастлив, че тя вече се превърна в традиция. Шахматът е един спорт, който има големи традиции в Пловдив и затова е важно да се подкрепя неговото развитие. Присъствието тук на толкова млади хора означава, че духът на тази древна игра ще бъде съхранен,  подчерта Иван Тотев. Той приветства участниците в състезанието и им пожела успешно представяне.

В надпреварата се включиха международни и национални майстори на спорта, доайени и млади шахматисти. Най-малкият участник бе 12-годишният Владимир Орилски, а най-възрастният - 80-годишният майстор на спорта Димитър Пилитов. Младото поколение бе представено още от учениците от Математическата гимназия Кристиян Колев, Илиян Стоянов  и от много други надежди на шахмата в Пловдив.

Турнирът се провежда под патронажа на областния управител инж. Иван Тотев, а организатори са структурата на ПП ГЕРБ, район „Централен”, клуб „Елеганс”-Старейшини и шахматен спортен клуб „Тракия”.